Postacím: 4028 Debrecen, Ótemető u. 2-4.
Telefon: +36 (52) 415-155
Fax: +36 (52) 418-643
E-mail: info@eng.unideb.hu

Hasznos információk

Letölthető programok

A Debreceni Egyetem a TOP 500-ban

Csaknem 600 helyet javítva idén a 417. a Debreceni Egyetem a Webometrics (World Universities' ranking on the web) felmérése alapján, amely 20.000 intézményt értékel.

Ebben a rangsorban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (277.) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (380.) után a következő - így vidéken az első - magyar egyetem a debreceni. 

A Webometrics (www.webometrics.info) által vizsgált négy mérőszámból háromnál (internetes keresőn található oldalak száma, láthatóság, dokumentum fájlok) tudott előrébb lépni a Debreceni Egyetem, megelőzve több, tavaly még előttünk végző hazai felsőoktatási intézményt.

  • Az elért látványos javulás az integráció óta eltelt 12 év átgondolt erőfeszítéseinek és munkájának, a nemzetközi mércével is magas szintű kutatási eredményeknek, sikeres hazai és Európai Uniós forrásokból támogatott projekteknek, valamint ezek eredményes kommunikációjának köszönhető - emelte ki Fábián István. A rektor szerint az egyetem, kihasználva az internet adta lehetőségeket (egyetemi honlapok, centenáriumi honlap, Facebook), kreatívan szélesítette az intézménnyel kapcsolatos információk megjelenési formáit és jelentősen emelte ezek számát.
  • Az intézmény 15 karával, 25 doktori iskolájával ma kutató-elitegyetemként a magyar felsőoktatás legszélesebb kínálatával várja a hazai és külföldi hallgatókat, számos tudományos műhelye végez nemzetközi színvonalú kutató munkát, ezért is fontos, hogy a különböző rangsorokban jelen legyünk, hiszen ez jelentősen segítheti a rövid és hosszú távú stratégiai céljaink elérését és a nemzetközi kapcsolatok fejlesztését - hangsúlyozta Páles Zsolt tudományos rektorhelyettes. 

Az intézmény vezetése a következő évben a mostaninál is előkelőbb helyet szeretne elérni a ranglistán, ennek érdekében a jövőben - a romló finanszírozási helyzet ellenére, intenzív pályázati tevékenységgel - tovább javítják az egyetemen folyó oktató és kutatómunka feltételeit.

Forrás: www.unideb.hu